Våre summerinterns digitaliserer notesystem for Dissimilis

For andre år på rad skal det unike notesystemet digitaliseres av sommerinterns i Experis Ciber.

Vi gjentar fjorårets suksess og har hatt gleden av å ønske 7 nye sommerstudenter velkommen til Experis Ciber, de skal jobbe hos oss i 6 uker med å videreutvikle appen.

 

Fjorårets suksess

I løpet av seks uker i sommer har våre seks sommerstudenter jobbet med et pro-bono prosjekt i samarbeid med Dissimilis, en kulturorganisasjon for mennesker med utviklingshemming og funksjonsnedsettelse. Det var seks uker med hard jobbing, bratt læringskurve, masse testing og feiling, og ikke minst mye moro!

 

Studentene jobbet med å utvikle en app for Dissimilis som skal hjelpe musikklærerne hos Dissimilis til å lage noteark spesialtilpasset til sine elever. Musikkundervisning er en av aktivitetene Dissimilis tilbyr og i forbindelse med dette har de utviklet et fargenotasjonssystem, der en bruker farger istedenfor "vanlig" noter. Til nå har det vært tidkrevende og lite effektivt å lage noteark da de har måttet bruke eksempelvis penn og papir og verktøy som ikke er spesiallaget til dette. Studentene har derfor, sammen med andre ressurser i Experis Ciber, jobbet med å utvikle en app som skal hjelpe musikklærerne til å lage noteark spesialtilpasset til sine elever.


Det har vært et svært meningsfullt og interessant prosjekt, både for oss som selskap, og studentene. For studentene er det veldig lærerikt å være med på et slikt prosjekt, der de blant annet lærer seg å jobbe sammen i et helt nytt team, utviklingsmetodikk, hvordan forholde seg til en reell kunde, og selvfølgelig mye programmering. I løpet av prosjektet har de fått hands-on erfaring og vært med på å gjøre en forskjell i samfunnet som vil være svært verdifull å ta med seg videre i arbeidslivet.


For oss som selskap er det viktig å kunne tilby sommerjobb for studenter, og dette prosjektet ble også en viktig mulighet til å vise de unge at IT-bransjen handler om mennesker, og at teknologi skaper løsninger som kan være av stor betydning for samfunnet.


Studentene fikk en verdifull erfaring og en flott opplevelse denne sommeren. Noen av kommentarene vi fikk av de i etterkant var:

 

- «Superinteressant prosjekt. Veldig spennende å jobbe for en ekte kunde med et verdifullt budskap. Jeg har lært masse om både musikkteori og systemutvikling.»


- «Veldig bratt læringskurve. Lært nytt programmeringsspråk (C#). Gode mentorer som ga oss støtte og hjelp når vi trengte det.»


- «Mange sosiale aktiviteter, hyggelige kollegaer og ikke minst mentorer som gjorde at vi følte oss velkomne og satset på. Det virker som Ciber er en flott arbeidsplass.»

 


Les også intervjuet med studentene på Digi.no. 


Vi ser frem til å gjennomføre en ny runde med summer interns også neste år. Vil du tilegne deg relevant erfaring hos oss som summer intern neste år? Vi ser etter de som ønsker en bratt læringskurve, hands-on erfaring og å bidra til et godt arbeidsmiljø. Følg med på våre sider for stillingsutlysning.

 

Se video av applikasjonen under!